Domy - rodinný dom - Predaj - Na predaj s NÁDYCHOM HISTÓRIE a ROMANTIKY 10-izb. Schwartzova vila s pôvodnou klenbovou pivnicou na pozemku 7349 m2...

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária Direct Real, spol. s r.o., ktorá má celkovo 1030 realitných ponúk.
Direct Real, spol. s r.o.
198 999 €
Typ: rodinný dom
Okres: Komárno
Obec: Komárno
Realitný maklér:
Ing.Nora Jarinová

Počet izieb:
7.izb a viac
Celková úžitková plocha m2:
480
Plocha obytnej časti m2:
360
Výmera pozemku m2:
7349
Popis:
Na domovskej stránke DirectReal pod ID:162371 nájdete vo fotogalérii 64 fotografii tejto nehnuteľnosti, vrátane jej pôdorysu a 2 historických fotografii.
Realitná kancelária Directreal for Life, Komárňanská ul. 96 (na prízemí v susednej budove vedľa VÚB), ponúka na predaj historickú stavbu - 10-izb. Schwartzovu vilu s pôvodnou klenbovou pivnicou na pozemku 7349 m2 v Hurbanove.
Schwartzova vila bola postavená v závere 19. storočia staviteľom pracujúcim aj pre baróna Mórica Hirscha, ktorú v r. 1902 kúpil Žigmund Schwatz. V r. 1949 kaštieľ od Schwartzovcov kúpil Albert Bruckner a jeho potomkom patrí dodnes.
Na začiatku 20. storočia predstavovala Schwartzova vila jedinú poschodovú stavbu v Starej Ďale stavebne určenej na bývanie.
Najreprezentatívnejšie bolo riešené šesťosové hlavné priečelie, v strede s mierne vystupujúcim rizalitom v śírke dvoch osí. Pôvodná štuková úprava pozostávala z profilovaného rámovania okien, priamych nadokenných a podokenných ríms, klenákov a kvádrovenaj rustiky. Na trojuholníkovom štíte sa uplatnili motívy hrazdenia.
Pôdorys 1.N.P. je identický s pôdorysom 2. N.P.
Vila je postavená z pálenej tehly. Vila pozostáva z 2 nadzemných podlaží, kde sa nachádzajú nasledovné miestnosti: chodby, 10 obytných izieb , 2 kuchyne, 2 špajzy, 2 kúpeľne, 2 WC, priestrannej klenbovej pivnice. Vila má 3 vchody. Drevené okná sú pôvodné. Podlahy sú drevené, s PVC alebo s dlažbou a to podľa typu a charakteru miestnosti. Vila má ustredné vykurovnie s plynovým kotlom, v 1 miestnosti sú zachované aj kachle na tuhé palivo. Teplá voda je ohrievaná elektrickým bojlerom. Vila je napojená na elektrIckú energiu, plyn a mestský vodovod, splaškové vody sú odvedené do verejnej kanalizácie. Drevené trámy na streche sú z červeného smreku.
Na priestrannom pozemku sa nachádza studňa, ktorú je potrebné vyčistiť. V záhrade sú nasledovné ovocné stromy: jabloň 4ks, hruška 1ks, slivka 2ks, višňa 1ks, marhuľa 1ks, ringlota 1ks, orech 3ks.
Svojou polohou je nehnuteľnosť určená na príjemné bývanie a taktiež aj na podnikanie, s nádychom histórie a romantiky.... Zastavaná plocha m2:
235
Pozemok:
Rovinatý
Konštrukcia domu:
Tehla
Príjazdová cesta:
Asfalt
Podpivničený:
Áno čiastočne
Skolaudovaný v roku:
cca 1890
Rok poslednej rekonštrukcie:
.
Inžinierske siete:
Elektrina, Plyn, Kanalizácia, Verejný vodovod, Studňa
Kúrenie:
Plynové, Na tuhé palivo
Počet nadzemných podlaží:
2
Forma vlastníctva:
Osobné
Garáž:
Nie
Počet bytov v dome:
2
Vybavenie domu:
Terasa
Elektrický prúd:
220/380 V
Spoločenské možnosti:
Kúpalisko, Kino, Cyklistické trasy, Tenisové kurty
Možnosti využitia:
Trvalé bývanie, Sídlo firmy
Typ strechy:
Valbová

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie