PREDAJ: Dvojgeneračný rodinný dom s príslušenstvom pre hospodárenie v tichej ulici Sihote, 186 m2, Medzibrod

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária DOBRÉ REALITY s.r.o, ktorá má celkovo 506 realitných ponúk.
DOBRÉ REALITY s.r.o
199 900 €
Typ: rodinný dom
Okres: Banská Bystrica
Obec: Medzibrod
Plocha: 186 m²
Realitný maklér:
0907 180 306
Bc. Monika Benková
benkova-ZVNC-dobrereality.sk

DOBRÉ REALITY – silná slovenská realitná sieť, exkluzívne ponúka na predaj v obci Medzibrod - časť Sihote, čiastočne zariadený dvojgeneračný rodinný dom s príslušenstvom pre hospodárenie.

PREDMET PONUKY
Dvojgeneračný rodinný dom s príslušenstvom pre hospodárenie postavený z pórobetónových tvárnic a pálených tehál na menšom (527 m2), juhozápadne orientovanom pozemku v časti Sihote. Rodinný dom má dva samostatné vstupy, ktoré sprístupňujú dva samostatné byty. Postavený bol v šesťdesiatych rokoch a postupne k nemu boli dobudované prístavby (skladové priestory, dielne). Strešná krytina domu je pálená škridla. V posledných rokoch boli dobudované prestrešené terasy a vo dvore voliéry pre chov drobných domácich zvierat a hydiny.
Čiastočná rekonštrukcia domu zo strany posledných majiteľov prebehla postupne, vrátane dispozičných úprav, v rozsahu:
- výmena okien za plastové s izolačným dvojsklom (2018)
- výmena vstupných dverí do domu za bezpečnostné
- výmena interiérových dverí na 1 NP a renovácia interiérových dverí a zárubní na 2 NP
- výmena podláh (dlažby a laminátové podlahy) a renovácia drevených podláh
- rekonštrukcia kúpeľní
- el. rozvody na 2 NP
- zastrešenie terás (lexan, škridloplech)
Vykurovanie v rodinnom dome je ústredné, kombinovane plynom, tuhým palivom alebo lokálne liatinovou pecou v izbe na prízemí a v kuchyni spojenej s obývacou izbou na poschodí. Pitná voda je do domu dovedená z verejného vodovodu a ohrev teplej vody je realizovaný plynom, alebo obojživelným bojlerom. Likvidácia odpadových vôd je septikom. Internet je do domu privedený opticky (DSL). Náklady na prevádzku rodinného domu sú 200 Eur mesačne.
V exteriéri rodinného domu sa nachádzajú sklady a dielne, vo dvore a v predzáhradke sú vysadené vzrastlé, rodiace ovocné stromy, ktoré okrem úrody prinášajú v letných mesiacoch príjemný chládok. Rodinný dom je zariadený vo vintage štýle a v prípade záujmu je možná jeho kúpa so zariadením.
K rodinnému domu je možné vziať si do užívania 358 m2 ornej pôdy (oproti rodinnému domu) využiteľnej na záhradu.

DISPOZÍCIA
1 NP (92 m2): vstupná chodba, dielňa, kotolňa, podschodiskový úložný priestor, špajza, kúpeľňa, 2 izby, kuchyňa.
2 NP (94 m2): vstupné schodisko s chodbou, špajza, kuchyňa spojená s obývacou izbou, spálňa, detská izba, kúpeľňa, terasa.
Exteriér: prestrešená terasa okolo domu, sklad dreva, dielňa, skladové priestory, voliéry pre drobné domáce zvieratá a hydinu.

LOKALITA
Medzibrod - obec so základnou občianskou vybavenosťou (OcÚ, kostol, pošta, kultúrny dom, potraviny, pohostinstvo, ZŠ 1-4, MŠ, futbalový štadión a i.) je vzdialený 18 km od Banskej Bystrice a 25 km od Brezna. Dostupný je automobilovou, autobusovou, aj železničnou dopravou. Obklopený je pohoriami Nízke Tatry zo severu a Slovenské Rudohorie z juhu. V blízkosti Medzibrodu sa nachádzajú väčšie obce Brusno s kúpeľmi (3 km) a Slovenská Ľupča (8 km). Rodinný dom sa nachádza v slepej uličke s názvom Sihote, vedľa ktorej vedie železničná strať.

ODPORUČENIE MAKLÉRA
Väčší, 5 izbový rodinný dom s dvomi samostatnými bytovými jednotkami (1 NP - 2 izbový byt, 2 NP - 3 izbový byt), dostatkom skladových priestorov a 2 dielňami, ale aj priestorom pre chov drobných domácich zvierat a hydiny, či ovocinárstvo (ovocné stromy v predzáhradke a dvore rodinného domu) vytvárajú potenciál pre sebestačný život na dedine s dobrou dostupnosťou do väčších miest. Tiché, bezpečné prostredie v slepej ulici je príjemným benefitom, ktorý neobmedzuje v dostupnosti za službami v centre obce, ktoré sú pešou chôdzou vzdialené 5 -10 min (OcÚ, autobusová zastávka, potraviny, pošta a i.). Rodinný dom poskytuje dostatok priestoru pre život dvoch samostatných rodín, alebo kombináciu bývania a podnikania, čo je jeho súčasný účel. V každom prípade dvor s prestrešenou terasou poskytujúcou ochranu pred slnečnými lúčmi, množstvom ovocných stromov poskytujúcich úrodu a bezprostredným kontaktom so zvieratami vytvára idylu sebestačného života na dedine, pre ktorý je možné využiť aj ďalší pozemok oproti rodinnému domu (358 m2).

CENA
199 900 Eur, vrátane provízie realitnej kancelárie. V prípade záujmu Vám pomôžeme so zabezpečením financovania kúpy rodinného domu.

Dobré Reality klientom poskytujú komplexné služby realitného sprostredkovania a celoslovenskú internetovú inzerciu. Už viac ako 10 rokov nám dôverujú tisícky klientov.
Hľadáme nových kolegov a ponúkame najvýhodnejšie podmienky! K nášmu tímu profesionálnych obchodníkov s nehnuteľnosťami sa môžete pridať na: dobrereality.sk/kariera

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie