Predaj historického objektu 870 m2, Liptovský Ján

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária RE/MAX Slovakia, ktorá má celkovo 1500 realitných ponúk.
RE/MAX Slovakia
1 490 000 €
Typ: nezaradený priestor
Okres: Liptovský Mikuláš
Obec: Liptovský Ján
Plocha: 870 m²
Realitný maklér:
Ivan Chlebo
0907 776 777

RE/MAX ponúka na predaj zrekonštruovaný kaštieľ – Gáborovskú kúriu, s krásnym veľkým pozemkom o výmere 4.896 m2, v tichej časti obce Liptovský Ján.

Ku kaštieľu patrí veľká, slnečná záhrada s jazierkom ako aj samostatné vedľajšie hospodárske stavby – humno a stavba bývalej maštale, v ktorej je po rekonštrukcii na prízemí zrekonštruovaný spoločenský priestor a v podkroví priestranná galéria (galéria obrazov).

Kaštieľ je neskorobaroková stavba obdĺžnikového tvaru, čiastočne podpivničená s obytným podkrovím, pochádzajúca zo l7.storočia, bola upravovaná v 18.- l9. storočí a dnešnú finálnu podobu získala kompletnou rekonštrukciou na ubytovací objekt – penzión (hotel) v roku 2008.

Keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku, pri rekonštrukcii sa kládol dôraz na použité materiály ako aj ostatné zariadenie objektu v duchu 18. storočia (zachovaná je napr. aj chodba zaklenutá segmentovou klenbou, tvar a krytina strechy, drevené šambrány okien, dverné výplne a pod.).

Objekt je napojený na IS: vodovod, kanalizáciu, elektriku a plyn. Vykurovanie a ohrev TÚV zabezpečujú dva plynové kotly BUDERUS, kotol na drevnú štiepku, solárne panely. Vykurovanie je riešené ako teplovodné podlahové (chodby a spoločenská miestnosť) a radiátory (v izbách).

Kaštieľ na prízemí a poschodí (podkroví) disponuje kompletným ubytovacím zariadením, vlastnou kuchyňou, spoločenskými priestormi, parkovacími miestami a môže byť prevádzkovaný celoročne.

Celková úžitková plocha kaštieľa je cca 870 m2.
DISPOZÍCIA:
Suterén (ÚP cca 152 m2): priestory na spoločenské využitie s barom, toalety muži, ženy, personál, sklad, upratovacia miestnosť, technická miestnosť (kotolňa);
Prízemie (ÚP cca 407 m2): vstup, dlhá chodba, 5x izba s vlastnou kúpeľňou a WC, spoločenská miestnosť s krbom a výstupom na terasu a do záhrady, kuchyňa, športovo-relaxačná miestnosť, šatňa pre zamestnancov, upratovacia komora, terasa so vstupom do záhrady, zadný vstup, schodisko do podkrovia;

Podkrovie (ÚP cca 311 m2): je riešené ako viacúrovňové a tvorí ho otvorený oddychový priestor s expozíciou (galériou), 2x apartmán s vlastnou kúpeľňou a WC, 5x izba s vlastnou kúpeľňou a WC, upratovacia miestnosť, WC zamestnanci, sklad čistého prádla, sklad použitého prádla, 2x podstrešné nevyužité priestory.

Cena objektu je určená na základe vypracovaného znaleckého posudku!!! Energetický certifikát nie je vypracovaný.

Liptovský Ján je vyhľadávaná obec na Liptove pre svoje termálne pramene a množstvo turistických trás v nádhernej okolitej prírode Jánskej Doliny, ktorá je srdcom Nízkych Tatier.
Mimoriadnu pozornosť si zasluhuje prírodná rezervácia Ohnište, Ďumbier, Stanišovská jaskyňa, jaskyňa Záskočie a Starý hrad, vyvieračka a ponor Štiavnice, rastlinstvo a živočíšstvo tejto pôvabnej doliny...

Obec má výbornú dostupnosť diaľnicou D1 na oba smery- smer Vysoké Tatry ako aj smer Liptovský Mikuláš so všetkými atrakciami Liptova.

Link na 3D obhliadku:
https://my.matterport.com/show/?m=zHwz7Bi989W

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie