PREDANÉ - Čiastočne zrekonštruovaná vidiecka chalupa v kľudnej časti obce Veľké Ludince

Typ: chalupa
Okres: Levice
Obec: Veľké Ludince
Plocha: 100 m²
Plocha pozemku: 1183 m²

Popis
Táto čiastočne zrekonštruovaná chalupa sa nachádza v kľudnej časti obce Veľké Ludince.

Stojí na pozemku s celkovou rozlohou vyše 1100 m2, ktorý pozostáva z dvoch časťí, keďže má tvar písmena L - prvá časť pozemku okolo domu je mierne svahovitá a zužuje sa smerom ku záhrade, druhá časť pozemku, teda záhrada je rovinatá a siaha až po susednú uličku, vďaka tomu je možný prístup aj zo zadnej strany pozemku.

Domček pozostáva zo štyroch miestností, z ktorých dve sú priechodné a plus jedna kúpeľňa. Do domu sa vstupuje cez otvorenú verandu.
Exteriér domu bol v roku 2015 zrekonštruovaný - výmenou prebehla strecha s latovaním a debnením, ako aj ríny všade okolo domu, okná a vchodové dvere boli vymenené na plastové a úprava fasády dreveným obložením.
Za domom je komora s dvomi menšími miestnosťami v pôvodnom stave.

Elektrina, plyn a voda z obecného vodovodu je zavedená do domu, ale okrem vody je všetko dočasne odpojené. Odpady sú riešené žumpou.
Kúrenie je možné lokálne - kachľami a sporákom na tuhé palivo, k dispozícií je jeden komín s pripojením z dvoch izieb.

Na pozemku sa nachádza niekoľko ovocných stromov - ako napr.: marhuľa, hruška, orech, atď.
Domček je vďaka svojho umiestnenia vhodný na víkendové chalupárčenie, ale aj na celoročné bývanie.

3 km od domu sa nachádza rybník, kde je možnosť okrem rybárčenia aj príjemných prechádzok. V susednej obci Svodín nájdete ľudový dom s múzeom, ktoré stoja za návštevu, ako aj prechádzka po náučnom chodníku v prírodnej rezervácií Parížske močiare.
Len v 25 km vzdialenom kúpeľnom meste Štúrovo je vybudované najväčšie termálne kúpalisko a je tu aj hraničný priechod do historického maďarského mesta Ostrihom. A len kúsoček odtiaľ sa rozprestiera prírodná rezervácia Kováčovské kopce, kde je v najjužnejšom slovenskom pohorí Burdov možnosť turistiky vďaka veľkého množstvu turistických trás.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie