PREDANÉ - Priestranný pôvodný dom na rozľahlom vyše 4300 m2 pozemku v podunajskej dedinke Kravany nad Dunajom

Typ: rodinný dom
Okres: Komárno
Obec: Kravany nad Dunajom
Plocha: 160 m²
Plocha pozemku: 4341 m²

Popis
Tento priestranný pôvodný domček sa nachádza neďaleko Dunaja na hlavnej, ale kľudnej uličke v obci Kravany nad Dunajom.

Stojí na rozľahlom, vyše 4340 m2 pozemku, na ktorom sa okrem priestranného domu v tvare písmena L nachádzajú aj ďalšie vedľajšie budovy - hospodárske, úložné miestnosti, ako aj letná kuchynka, garáž a chlievy na chov zvierat.

Dom je stavaný na ploche približne 180 m2, kde zadná časť je pôvodná, predné dve rozostavané izby sa dostavali neskôr z pálených tehál. Domček stojí na kamenných základoch, je suchý. Hlavná časť domu pozostáva z troch miestností ( + dve rozostavané ) a kúpelne. V zadnej časti domu sa nachádza jedna miestnosť so samostatným vstupom, predsieňou a kúpeľňou. Na povale sa plánovalo vytvorenie podkrovnej izby, nebola však nikdy dokončená.
Pod jednou z miestností sa nachádza priestranná betónová vínna pivnica.
Do domu je zavedená elektrina, voda z obecného vodovodu a plynová prípojka je na pozemku.

Pozemok je v neupravenom, zarastenom stave, nachádza sa na ňom mnoho radov viniča a zopár ovocných stromov.

Centrum obce so základnou občianskou vybavenosťou sa nachádza cca 700 m od domu, ako aj mohutná rieka Dunaj so štrkovo - piesočnatými plážami, ktoré ponúkajú množstvo príležitostí na trávenie horúcich letných dní pri vode rekreačne, ale aj športovo, keďže popri Dunaji sa cez obec tiahne medzinárodná cyklotrasa Eurovelo 6, ktorá spája severnú časť Európy s južnou.

Len 15 km od obce sa nachádza wellness Patince, ako aj najväčšie termálne kúpalisko na Slovensku - Vadaš Štúrovo. Tu na protiľahlej strane Dunaja sa rozprestiera historické kráľovské maďarské mesto Ostrihom.
Na skok odtiaľ sa popri brehu Dunaja tiahne najjužnejšie slovenské pohorie Burdov s množstvom turistických trás nenáročnej turistiky.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie