PREDANÉ - Priestranný vyše 3200 m2 pozemok s pozostatkami pôvodného domu v kľudnej časti podunajskej vinárskej dedinky Moča

Typ: rodinný dom
Okres: Komárno
Obec: Moča
Plocha: 3271 m²

Popis
Tento priestranný pozemok s celkovou rozlohou vyše 3200 m2 sa nachádza v kľudnej časti vinárskej dedinky Moča.

Nachádza sa na okraji obce vo veľmi kľudnej uličke, na rohu, tým pádom má prístup po asfaltovej ceste z dvoch strán. Pozemok nie je oplotený, je zarastený rôznymi drevinami a zeleňou.
Je to rovinatý pozemok v intraviláne obce s celkovými rozmermi: 46 m x 72 m.
Je evidovaný ako zastavané plochy, záhrada a vinica, stavba domu je možná na pôvodnom mieste starého domu, alebo aj v inej časti pozemku, keďže celé územie vpadá do obytnej zóny obce.

Svojou rozlohou a umiestneným je ideálny na farmárčenie alebo hospodárenie, nachádza sa na ňom niekoľko ovocných stromov a vinič.

Na pozemku stojí dom so súpisným číslom. Voda sa čerpá z vŕtanej studne, keďže obecný vodovod nie je zavedený do uličky, ako ani plynovod, pretože ide o okrajovú časť obce, pôvodne slúžiacu ako vinohrad.
Dom pozostáva z pôvodnej časti stavanej z nepálených tehál a zadnej časti dostavanej neskôr z pálených tehál, ktorá nikdy nebola dokončená.
Okrem domu sa na pozemku nachádzajú aj ďalšie vedľajšie budovy - hospodárske miestnosti vhodné na chov zvierat či na iné účely.

Centrum obce s kompletnou občianskou vybavenosťou sa nachádza cca 800 m od domu. Rieka Dunaj so svojimi štrkovými plážami ponúka výborné podmienky na trávenie voľného času pri vode. Medzinárodná cyklotrasa Eurovelo 6, ktorá popri rieke vedie až po Čierne more, je skvelou voľbou pre aktívnych športovcov. Len 10 km od pozemku sa nachádza termálne kúpalisko a Wellness Patince, ako aj najväčšie termálne kúpalisko Vadaš v Štúrove.

V okolí sú ďalšie zaujímavé miesta na výlety, napr.: historické mesto Komárno, kráľovské maďarské mesto Ostrihom a hlavné mesto Maďarska, Budapešť. Pre milovníkov hôr sa tu neďaleko rozprestiera najjužnejšie pohorie Slovenska - Burdov a na opačnej maďarskej strane - Vyšehrad.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie