PREDANÉ - Pôvodný domček v kľudnej časti vinárskej dedinky Rúbaň

Typ: rodinný dom
Okres: Nové Zámky
Obec: Rúbaň
Plocha: 100 m²
Plocha pozemku: 1000 m²

Popis
Tento útulný domček v pôvodnom stave, s pekne zachovalým zariadením sa nachádza v kľudnej uličke vinárskej dedinky Rúbaň.

Domček s obytnou plochou približne 100m2 stojí na pozemku s celkovou rozlohou presne 1000m2.
Dom má zaujímavý vstup z bočnej strany. Pozostáva z hlavnej stavby štvorcového tvaru a zadnej prístavby, ktorá má samostatný vstup zo zadu. Hlavný vchod vedie do krásne presvetlenej predsiene, odkiaľ sa dostať do prechodnej obývačky a spálne. Druhé dvere z predsiene vedú do zadnej časti domu, a to do jedálne a kuchyne, kde sa nachádza aj kúpelňa a špajza.

Do domu je zavedená elektrina a voda z pôvodnej kopanej studne. Kúrenie je možné plynovými gamatkami alebo kachlami na tuhé palivo.

Za kuchynkou pokračuje prístavba, kde sa nachádza vonkajšia komora so zachovalou pecou, vstupom do vínnej pivnice a výstupom na priestrannú povalu. Za prístavbou sa nachádzajú hospodárske budovy slúžiace na chov zvierat. Do záhrady vedie chodníček lemovaný viničom pomedzi ovocnými stromami. V zadnej časti záhrady rastie mohutný strom orecha, ktorý je hranicou pozemku, odkiaľ je výhľad na okolité polia a les, za ktorým sa už nachádzajú Strekovské rybníky s putníckym miestom - veľkou kaplnkou Cigléd.

Centrum obce sa nachádza len 450 m od domu. Tu sa nachádza kaštieľ, ktorý dnes funguje ako exkluzívna vináreň s ponukou vína vlastnej výroby. Obec Rúbaň je malá vinárska dedinka, ponúkajúca základnú občiansku vybavenosť a veľký kľud. Známe sú aj Strekovské dni v susednej obci, neďaleký lyžiarsky vlek v obci Čechy a najväčšie termálne kúpalisko v meste Štúrovo, ktoré už hraničí s krásnym historickým maďarským mestom Ostrihom. Hlavné mesto Maďarska, Budapešť sa nachádza 84 km od domu.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie