PREDANÉ - Priestranný dom na rôzne účely blízko Dunaja v obci Kravany nad Dunajom

Typ: rodinný dom
Okres: Komárno
Obec: Kravany nad Dunajom
Plocha: 130 m²
Plocha pozemku: 536 m²

Popis
Tento čiastočne zrekonštruovaný priestranný dom sa nachádza v centre podunajskej dedinky Kravany nad Dunajom.

Stojí na rožnom pozemku s rozlohou 536 M2, na ktorom je altánok s betónovými základmi a studňa s ručnou pákovou pumpou.
Dom stojí na vyvýšených základoch, vstup je riešený schodmi cez hlavný vchod od ulice a z dvora dvoma vchodmi, pri ktorých je vyvýšená teraska.
Dom s úžitkovou plochou cca 200m2 pozostáva z troch priestranných miestností, chodby a dvoch toaliet. Polovica domu je podpivničená, na prízemí sa nachádza ďalšia toaleta a dolu schody vedú do suterénu, kde sú ďalšie dve miestnosti.
Budova fungovala ako komerčný objekt, a to ako obchod s potravinami, neskôr ako reštaurácia a bufet. Miestnosti v budove sú zariadené na tento účel, je tu kuchyňa, bar a jedáleň, ktoré sa dajú ďalej využívať na podnikanie v tomto odbore, ako aj v cestovnom ruchu. Keďže obec leží priamo pri Dunaji a medzinárodnej cyklotrase Eurovelo 6, je možné tento objekt využívať aj na poskytovanie ubytovania pre turistov - cyklistov a náhodných návštevníkov, ako aj na trvalý podnájom a iné druhy podnikania.
Domček je takisto vhodný aj na chalupu, či rodinný dom.
Nachádza sa blízko centra obce, potravín, autobusovej zastávky, školy a škôlky.

Rozsiahle štrkovo piesočnaté dunajské pláže ponúkajú skvelé možnosti pre oddych a rekreáciu pri vode. Neďaleké termálne kúpele v Patinciach a najväčšie termálne kúpalisko na Slovensku je vzdialené len 15 km. Odkiaľ je to už len na skok do Maďarska, do historického mesta Ostrihom a horského mestečka Vyšehrad, ako aj do hlavného mesta Maďarska, Budapešti. V okolí nájdete rozsiahle vinárske údolia a najjužnejšie pohorie Burdov, ktoré vytvárajú príjemné podmienky na nenáročnú turistiku.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie