Banícky dom s luxusným výhľadom na Sitno.

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária ROMANTICKÉ CHALUPY, s.r.o., ktorá má celkovo 649 realitných ponúk.
ROMANTICKÉ  CHALUPY, s.r.o.
165 600 €
Typ: rodinný dom
Okres: Banská Štiavnica
Obec: Banská Štiavnica
Plocha: 90 m²
Plocha pozemku: 1599 m²
Realitný maklér:


Popis
Predávame romantické miesto na bývanie alebo chalupárčenie v Banskej Štiavnici.
Pôvodne banícky dom je umiestnený na slnečnej, južne orientovanej terase s exkluzívnym výhľadom na vrchol Štiavnických vrchov Sitno. Leží v katastrálnom území mesta Banská Štiavnica, ale zároveň je mohutnou vegetáciou izolovaný od okolia, takže má absolútny pokoj a súkromie, na dvore kľudne môžete žiť nahí. Dom je obklopený prírodou, z obývačky sa za 5 minút dostanete do lesa.
Dom bol rekonštruovaný približne v roku 2000, kedy mu pribudla kúpeľňa s WC a potom okolo roku 2012, kedy bolo zobytnené podkrovie. V prízemnej časti domu sa nachádza vstupná chodba, kuchyňa, dve izby, kúpeľňa a WC, v podkrovnej časti jedna priechodná miestnosť a dve samostatné izby.
Dom je pripojený na elektrinu, má prívod mestskej vody a je v ňom zavedený vysokorýchlostný internet. Kúri sa pevným palivom kombinovaným s elektrinou. Odpad je zvedený do žumpy.
K domu ďalej patria dve hospodárske budovy – DREVÁREŇ s murovanými základmi, ktorú je možné prepojiť s domom ako ďalšiu izbu a samostatne stojaca DIELŇA na dvore.
K nehnuteľnosti vedie spevnená cesta s možnosťou parkovania priamo pri vstupe na pozemok.
Na hlavnej terase sa nachádza zeleninová a bylinková záhrada, na pozemku nad domom je sad s ovocnými stromami, kríkmi, ohniskom a množstvom priestoru pre detskú zábavu (hojdačky, trampolína, šmýkačka). Na dvore je miesto pre kruhový bazén s priemerom 5 m.
Dom dosiaľ slúžil na trvalé bývanie, ale je rovnako vhodný na rekreačné účely. Banská Štiavnica ponúka bohaté kultúrne, ale aj športové či prírodné vyžitie. Dojazd do centra mesta je 8 minút. Priamo z domu sa dá vyraziť na množstvo turistických ciest napríklad smerom na Sitno (3 hod.), ale aj pešo k tajchom Evička, Vindšachta, Bakomi či Klinger. Na krátky dojazd je tiež lyžiarske stredisko Salamandra Resort z hornej prístupovej cesty v Hornej Rovni.
V prípade záujmu vieme k domu ponúknuť dvojpodlažnú GARÁŽ stojacu priamo pri hlavnej príjazdovej ceste. Garáž má prívod elektriny, vody a dve okná a má tým pádom široké uplatnenie – od parkovania auta, cez prevádzku automechanika až po menšiu obchodnú prevádzku, cena za garáž je 15.000 eur. Ocenenie znalcom je vyššie, ako kúpno predajná hodnota nehnuteľnosti, možnosť hypotekárneho úveru.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie