Pozemok s pozostatkami starého domu na okraji obce Pastovce blízko rieky Ipeľ

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária ROMANTICKÉ CHALUPY, s.r.o., ktorá má celkovo 649 realitných ponúk.
ROMANTICKÉ  CHALUPY, s.r.o.
13 000 €
Typ: rodinný dom
Okres: Levice
Obec: Pastovce
Plocha: 130 m²
Plocha pozemku: 482 m²
Realitný maklér:


Popis
Tento štvorcový pozemoček sa nachádza v malinkej dedinke Pastovce, ležiacej pri maďarských hraniciach, na brehu rieky Ipeľ.

Nachádza sa na rohu uličky, kde na vyvýšenom pozemku stoja pozostatky pôvodného domu so stále existujúcim súpisným číslom. Po zrútení sa domčeka, bol pozemok nevyužívaný, je teda pod hustým porastom drevín. Stojí na ňom pôvodná klenbová pivnica.

Len cca 50 m od pozemku, za hrádzou tečie úzka rieka Ipeľ, ktorá ponúka vhodné podmienky na rybárčenie, dlhé prechádzky a cykloturistiku na hrádzi.

V malej obci nájsť len základné občianske vybavenie, je tu však veľa prírody a atmosféra vidieckeho bývania. Miestna zachovalá architektúra pôvodných domov je ojedinelá, vzbudzujúca pocit ako by sa tu pred 100 rokmi zastavil čas. Preto je to tu ideálne miesto pre chalupárov.

Okolie obce lemujú viničné kopce a v pozadí sa týčiace vrchy maďarského pohoria Börzsöny, ktoré spolu s Burdovským pohorím ponúkajú skvelé možnosti na turistiku. Hraničný priechod je vzdialený len 11 km od obce. Neďaleko sa nachádza známe turistické mesto Vyšehrad. Termálne pramene nájdete všade v okolí, najbližšie len v 20 km vzdialenom meste Štúrove, ktoré susedí s historickým mestom Ostrihom, ležiacim na protiľahlej maďarskej strane rieky Dunaj, ktoré ponúka príjemné prostredie na výlety, ako aj 70 km vzdialené hlavné mesto Maďarska, Budapešť.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie