PREDANÉ - Krásna zachovalá chalupa v podunajskej vinárskej dedinke Moča

Typ: chalupa
Okres: Komárno
Obec: Moča
Plocha: 2704 m²
Plocha pozemku: 2704 m²

Popis
Táto krásna 100 ročná chalupa sa nachádza v podunajskej vinárskej dedinke Moča, len 500 m od Dunaja a 100 m od centra obce.

Stojí na pozemku veľkosti vyše 2700 m2, na ktorom sa okrem chalupy nachádza aj priestranná vínna pivnica s domčekom a chatka.
Je to typický podlhovastý domček miestnej architektúry so zachovalými prvkami a romantickou verandou, ktorá je stavaná po celej dĺžke domu.
Dom pozostáva z troch izieb, kuchyne, špajze a kúpelne. Na dvore sa nachádza studňa a domček s pivnicou. Zo zadnej časti sa k domu pristavala drevená miestnosť a prístrešok na uskladnenie náradia.
V záhrade na rozlohe vyše 2000 m2 sa nachádza ovocný sad, sušiareň dreva, betónový gril a dvojposchodová chatka.

Obec leží na brehu rieky Dunaj, ktorý ponúka skvelé možnosti na oddych a rekreáciu pri vode. Popri pláže vedie medzinárodná cyklotrasa Eurovelo 6, obľúbená cyklistami, korčuliarmi a bežcami. Cez obec popri rieke vedie promenáda, končiaca sa pri tradičnej reštaurácií Čárda, ponúkajúc miestne špeciality.

Okolie je známa vinárska oblasť a je preslávená svojimi liečivými termálnymi prameňmi. Wellness Patince a najväčšie termálne kúpalisko na Slovensku, Vadaš Štúrovo je vzdialené len 20 km. Za návštevu stoja aj historické mestá Komárno a Ostrihom, a na turistiku stvorené kováčovské kopce, ležiace na brehu Dunaja, ponúkajúc krásny výhľad na sútok Hronu a Ipľa s Dunajom.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie