PREDANÉ - Krásne zrekonštruovaná vidiecka chalupa v malebnej dedinke Čechy

Typ: chalupa
Okres: Nové Zámky
Obec: Čechy
Plocha: 180 m²
Plocha pozemku: 5116 m²

Popis
Táto útulná chalupa sa nachádza v malebnom údolí Pohronskej pahorkatiny, v kľudnej časti dedinky Čechy.

Stojí na priestrannom pozemku rozprestierajúc sa na vyše 5000 m2, na ktorom je množstvo unikátnych okrasných drevín a rôznych ovocných stromov. Nachádza sa tu aj zeleninová záhradka, bazén s teraskou, záhradný domček, vínna klenbová pivnica a nemôže chýbať ani záhradný altánok s grilom a príjemným posedením.

Tento romantický domček je stavaný v typickom štýle miestnej architektúry, zachováva krásne pôvodné prvky starých vidieckych domov.
Každá jeho časť je nová, okrem starožitného nábytku pravdaže, ktorý je pôvodný. Celý dom prešiel kompletnou rekonštrukciou zachovajúc pôvodné prírodné prvky.
Má typický podlhovastý tvar, pozostávajúc z dvoch častí. V prednej časti domu sa nachádza obytná časť, a to kuchyňa, kúpeľňa, obývačka a spálňa. V zadnej časti domu je umiestnená letná kuchynka so špajzou a jedinečná poľovnícka miestnosť s trofejami a štýlovým krbom.
Polovica podkrovia je zobytnená, pozostávajúca z jednej veľkej miestnosti, kde sa nachádza ateliér s knižnicou.

Kúrenie je zabezpečené pomocou solárnych panelov, a to modernou technológiou fotovoltaiky. Predná časť domu je možné vykúriť aj nanovo postavenou kachlovou pecou. Krb sa nachádza aj v poľovníckej miestnosti, ktorý je stavaný tak, aby vykúril celé podkrovie.
Do domu je zavedená voda z obecného vodovodu a polievanie záhrady je zabezpečené samo zavlažovacím systémom, ktorý čerpá vodu z dvoch studní.

Chalupa sa predáva kompletne zariadená aj so špeciálnym vybavením a mechanizmom, akým je napr. traktor na kosenie, ktorý je nevyhnutný na starostlivosť o tak rozľahlý pozemok. Domček je preto ihneď pripravený na zabývanie sa a na vychutnávanie krásnych chvíľ a pohodu, ktorú táto rozprávková chalúpka a jej okolie ponúka.

V obci a v jej okolí je množstvo príležitostí na aktívne trávenie voľného času, len 500 m od chalupy leží najjužnejšie položený lyžiarsky vlek na Slovensku. Blízko sa nachádza aj Ranč Trilobit so zvieracou farmou a možnosťou jazdy na koni po miestnych kopcoch a okolo jazerách, ktoré sú taktiež skvelým miestom na cykloturistiku. Na relax sú tu neďaleké liečivé termálne kúpele v Podhájskej. Skvostom na výlety pre historických nadšencov je tu zas niekoľko kaštieľov a kláštorov.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie