PREDANÉ - Rozostavaný dom blízko Dunaja a medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 6

Typ: rodinný dom
Okres: Komárno
Obec: Kravany nad Dunajom
Plocha: 280 m²
Plocha pozemku: 852 m²

Popis
Rozostavaný dom sa nachádza v malebnej dedinke ležiacej pri Dunaji. Nachádza sa v tichej uličke, vzdialený približne 500 metrov od pláže a medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 6, spájajúcej Atlantický oceán s Čiernym morom. Centrum obce, kde sa nachádza obchod s potravinami, pošta, kultúrny dom, obecný úrad, rozhľadňa, historický rímskokatolický kostol a pekne zrekonštruované námestie, je vzdialené 800 metrov od domu.

Pôvodný štvorcový dom z nepálených tehál bol nadstavaný pórobetónovými tvárnicami. Pristavala sa aj zadná časť k domu. Celý dom je podpivničený. V prístavbe sa nachádza jedna väčšia a dve malé miestnosti, ktoré spojuje veľká predsieň. Pôvodná časť pozostáva z troch menších izieb, chodby a schodov vedúcimi na povalu. Nadstavba bola stavaná s účeľom vytvorenia ďalšieho poschodia. Prepojením nadstavby s prístavbou vzniklo priestranné poschodie, vhodné na realizáciu obytného podkrovia. Prístavba a strecha sú vo veľmi dobrom stave. Avšak pôvodná časť domu je v horšom technickom stave. To, či je možná oprava musí posúdiť statik. Dom stojí na pozemku veľkosti 852m2, na ktorom sa nachádza prípojka na obecný vodovod, pôvodná kopaná studňa a stromy.

Okolie poskytuje výborné podmienky na aktívne využitie voľného času, dunajské pláže sú stvorené na oddych pri vode, rybárčenie a vodné športy. Cyklocesta popri Dunaji je obľúbená cyklistami, korčuliarmi a bežcami. Promenáda vedúca cez celú dĺžku dediny je perfektná na večerné prechádzky. V blízkom okolí sa nachádza množstvo termálnych kúpalísk a wellness centier, historické mestá Komárno a Ostrihom sú vzdialené len 30 km, do hlavného mesta Maďarska, Budapešti sa dá dostať za hodinu a pol cesty autom alebo priamym vlakom zo Štúrova. Neďaleké Kováčovské vrchy a okolité viničné kopce sú výborným miestom na nenáročnú turistiku. Ak ste milovníkom vína, miestne podmienky sú výborné na pestovanie viníc.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie