PREDANÉ - Vidiecka chalupa v podunajskej dedinke Moča

Typ: chalupa
Okres: Komárno
Obec: Moča
Plocha: 100 m²
Plocha pozemku: 1884 m²

Popis
Táto vyše 100 ročná čiastočne zrekonštruovaná chalupa sa nachádza v kľudnej časti dedinky Moča, neďaleko Dunaja a medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 6.

Domček má pozemok veľkosti vyše 1800 m2, na ktorom sa okrem bujnej vegetácií nachádzajú aj rôzne ovocné stromy, priestranná klembová vínna pivnica a vŕtaná studňa s ručnou pákovou pumpou.
K domu patrí aj veľká novopostavená terasa a dve hospodárske miestnosti.
Chalupa pozostáva z dvoch zrekonštruovaných izieb, rozostavanej kuchyne a ďalšej miestnosti, plánovanej ako kúpelňa. Do domu sa vchádza cez presklenú verandu, typickú pre miestne vidiecke domčeky.

Dedinka Moča leží na brehu Dunaja, popri ktorom vedie medzinárodná cyklotrasa a krásne štrkovo piesočnaté pláže. Okolie symbolizujú rozľahlé viničné a ovocné sady, termálne pramene a historické pamiatky z čias starovekých Rimanov. Wellness Patince a termálne kúpalisko Štúrovo sa nachádzajú len do 20 km od obce, historické mestá Komárno a Ostrihom, do 30 km. Pohorie Burdov, kúsok od Štúrova, ponúka skvelé možnosti na turistiku s krásnymi výhľadmi. Hlavné mesto Maďarska, Budapešť, nachádzajúca sa len 80 km od obce, je stvorené na jednodňové výlety.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie